Kahl slægten

Navnehistorie

 

Det var først i den tidlige middelalder at efternavne blev benyttet til at skelne mellem personer, der havde samme personlighed eller samme fornavn.

Med samfundets vækst og udviklingen af dokumentation i den senere middelalder, blev disse navne meget vigtige, og en person, hvis fremragende navn beskrev hans erhverv, hans bopæl, hans fars navn eller nogle personlige eller fysiske karakteristika, gav dette navn videre til sine børn, og derved blev nogle efternavne arvelige.

Med hensyn til det tyske efternavn Kahl, kan dette komme af 2 forskellige oprindelser.

For det første kan Kahl være opstået som øgenavn. Øgenavns efternavne er de navne, der er afledt af en fysisk karakteristika, personlig egenskab eller kendetegn på den person, der bærer navnet. I dette tilfælde er efternavnet Kahl udledt af det latinske ord "CALVUS", der betyder skaldet.

Alternativ kan navnet Kahl være af lokativ oprindelse. Lokativ navne er de efternavne, der har deres oprindelse fra en geografisk eller menneskeskabt omstændighed i nærheden af, hvor den første bærer af navnet boede eller havde jord. I dette tilfælde er navnet Kahl udsprunget af det slaviske ord "KAL" der betyder pose, kuffert, jagtudbytte, antal dræbte eller tilfangetagne fjender eller sump, mose.

En af de tidligste optegnelser af efternavnet Kahl er en reference til en Heinrich Calvus. der er optegnet i Køln i 1165. Heinrich Kahl er optegnet i 1708, mens en Thomas Kahl blev adlet i 1692.

Våbenmærke på skjold: Blå; en flyvende hvid due i skråbjælke med en grøn olivenkvist i næbet

Oversættelses/betydning: Blå eller azur symboliserer planeten venus og betyder ærlighed, fromhed,          uskyld og loyalitet. Blandt træer symboliserer det et piletræ og blandt blomster symboliserer det viol.

Hjælmmærke: Ud af det blå kommer en pansret arm, der holder rigtig om en olivenkvist, ligesom i skjoldet.

Oprindelse: Tyskland

Tilbage til slægtssiden